Van Bangkok zijn we met de bus naar Mae Sai gegaan, in het noorden van Thailand. Vanuit Mae Sai hebben we een weektrip gemaakt naar Chiang Khong, om bij die afdeling van DEPDC te kijken.

Na ons verblijf in Mae Sai zijn we vertrokken naar Chiang Rai, om een week rond te neuzen in het radiostation van Khun Vichien. Na een paar dagen in Chiang Mai hebben we onze biezen gepakt, om via Pai (4 dagen) naar Sukhothai te gaan. Hierna zijn we naar Kanchanaburi gegaan en vervolgens, na een overnachting in Bangkok zijn we richting Cambodja gereisd!

Siem Reap was onze eerste stop, waar we de tempels van Angkor Wat eens goed hebben bekeken. Daarna nam een bus ons via Phnom Penh mee naar Sihanoukville, voor wat relaxation aan zee! Nadat we weer helemaal tot rust waren gekomen zijn we teruggegaan naar het epicentrum van Cambodja: Phnom Penh.

Halsoverkop zijn we van Phnom Penh naar Bangkok teruggevlogen, omdat Marieke’s appendix ontstoken was en we toch iets meer vertrouwen hadden in een Thais ziekenhuis dan in een Cambodjaans ziekenhuis…

Na relaxen in Bangkok en op Ko Tao gaan we nu verder naar Laos! Vientiane is onze eerste stop.

In Laos hebben we in Vientiane meteen de bus gepakt naar Luang Prabang, om vanaf het noorden af te zakken naar het zuiden. Na Luang Prabang zijn we via Phonsavahn en Vang Vieng weer naar Vientiane gegaan. Hierna nemen we de nachtbus naar het verre zuiden: 4000 Islands! Na de eilanden hebben we nog rondgekeken in Pakse.

Vanuit Pakse zijn we met een helse busreis en een slaapbus in Hanoi aangekomen, onze eerste stop in Vietnam! Vanuit Hanoi zijn we naar Ha Long Bay en Sapa gegaan. Daarna zijn we zuidwaards gereisd. De oude hoofdstad Hue kwam eerst. Na Hue was Hoi An aan de beurt: Anne’s naamgenoot en een strandplaats met een oud Frans centrum, een strand, en veeel kleermakers! Nog een badplaats volgde: Nha Trang. Hier zijn we niet lang gebleven: er was niet zo veel te doen en het was heeeet! De hobbelige busreis naar Dalat duurde uren, maar in Dalat was het heerlijk koel. Onze volgende stop wordt Saigon, oftewel: Ho Chi Minh City.

Advertenties